نحوه یادگیری PHP

تاریخ انتشار:

یکی از بزرگترین مشکلاتی که در یادگیری php وجود داره این هست که از کجا باید شروع کرد و برای حرفه ای شدن باید چگونه و از چه مسیری قدم برداشت. قاعدتاً بهترین راهنمایی را می توان از برنامه نویسان حرفه ای گرفت.تجربیات این افراد تا حد زیادی می تواند شما را از سردر گمی خارج کند.

به نظر من یادگیری برنامه نویسی به زبان php یا هر زبان دیگری به سه عامل زیر نیاز دارد:

  • یک الگوی یادگیری
  • منابع آموزشی
  • پشتکار

در این مقاله می خواهیم مورد اول و تا حدودی مورد دوم را تشریح و بررسی کنیم.با فراهم آمدن این دو عامل تنها پشتکارتان است که می تواند یک برنامه نویس موفق و حرفه ای از شما بسازد.

  • نیازسنجی و اینکه چرا می خواهیم PHP را فرا بگیریم؟

به نظر من این مرحله یکی از مهمترین مراحلی است که باید به درستی پشت سر بگذارید. این مرحله مهم است چون در هر کاری اصلی ترین و ابتدایی ترین عامل ،هدف انجام کار است. وقتی شما به هدف واقف باشید قاعدتاً اشتیاق بیشتری به یادگیری دارید و میدانید که وقتتان را بیهوده تلف نکرده اید.

شما میخواهید یک زبان برنامه نویسی را یاد بگیرید،در آن حرفه ای شوید و به احتمال زیاد از آن کسب درآمد کنید.از استثنا ها که بگذریم شما حداقل چند سال باید روی این موضوع زمان بگذارید پس بهتر است زمانی این کار را انجام دهید که مطمئن شده باشید که زبان درستی را انتخاب کرده اید که می تواند نیازهای شما را در آینده برآورده کند.اگر هنوز در انتخاب زبان PHP برای یادگیری شک دارید و مزایا و کاربرد آن نسبت به زبانهای دیگر برای شما واضح و روشن نشده است ،بهتر است جلوتر نروید و اول این مرحله را به سرانجام برسانید.

  • فراگیری مفاهیم اولیه برنامه نویسی

هر زبان برنامه نویسی یک اصول و مفاهیم پایه دارد. به عنوان مثال قبل از اینکه شما دستور for یا while را در php بخواهید بخوانید و استفاده کنید بهتر است اندکی با مفهوم حلقه ها و محل کاربرد آنها آشنایی پیدا کنید.

php-1

البته غالباً افرادی که قبل از این با یک زبان دیگر برنامه نوشته اند در این مراحل مشکلی ندارند و به سرعت پیش می روند.

  • اصول برنامه نویسی php

مفاهیم را که پشت سر گذاشتید زمان آن می رسد که یک دوره آموزش php را پشت سر بگذارید. این آموزش می تواند در قالب کلاس ، کتاب ویا سایتهای آموزشی  باشد. در این مرحله معمولاً سرفصل ها مشخص است و شما با اصول php آشنا خواهید شد. به عنوان مثال انواع متغیرها ، عملگرهای حسابی و منطقی ، شرط ها ،آرایه ها، حلقه ها ،کار با فرم ها و …

php-2

با توجه به اینکه این مرحله زمان زیادی از شما نمی گیرد و براحتی می توانید در چند روز از عهده ی آن برآیید من پیشنهاد میکنم از سایتهای ارائه دهنده ی مطالب آموزش استفاده کنید تا هم در وقت و هم در هزینه صرفه جویی کرده باشید.

قاعدتاً بهترین وبسایت برای شروع w3school.com هست.اگر با زبان انگلیسی مشکل دارید می توانید ترجمه ی آموزش های این سایت را از وبسایت وب فوکاس  بخوانید.

تذکر: شما به دنیایی پا گذاشته اید که از ملزومات آن تسلط بالا بر زبان انگلیسی است. چون در مراحل پیشرفته تر منابع فارسی زبان کفایت کار شما را نمی کند و به مشکل اساسی برمی خورید.بهترین تمرین برای آموزش زبان همین است که سعی کنید در کنار استفاده از منابع فارسی زبان از منابع انگلیسی هم بهره ببرید .کم کم به جایی خواهید رسید که با یک نگاه کلی به متن مفهوم آنرا به راحتی دریافت می کنید .

  • شروع به نوشتن اسکریپت های ساده کنید

اکنون به جایی رسیده اید که بتوانید یک اسکریپت برای خود بنویسید.سعی کنید در اسکریپتهایی که می نویسید همه ی معلومات خود را بکار بگیرید تا روی همه ی آنها تسلط پیدا کنید.

به عنوان مثال می توانید یک فرم ایجاد کرده و اطلاعات را از آن بگیرید و توسط عملگرهایی که فرا گرفته اید آنها را پردازش کنید و نتیجه را در یک آرایه ذخیره کنید و سپس تک تک آرایه ها را نمایش دهید.

در این مرحله ممکن است به مشکلاتی برخورد کنید و احساس کنید که شما توانایی یادگیری یک زبان برنامه نویسی را ندارید.نگران نباشید این مساله طبیعی است و برای خیلی از مبتدی ها پیش می آید.بدون توجه به احساس خود فقط تمرین کنید و به جلو بتازید.

  • اسکریپت های نسبتاً پیچیده تر بنویسید

شما مرحله قبل را بخوبی پشت سر گذاشته اید،الان باید احساس بهتری نسبت به یادگیری داشته باشید. وقت آن است که یک پروژه ی کوچک انجام دهید که اندکی کاربردی تر باشد.پروژه های زیادی وجود دارد که به عنوان تمرین انجام دهید.

یکی از اسکریپت هایی که می تواند تمرین بسیار خوبی برای شما باشد و نکات فراوانی را در آن خواهید آموخت یک سیستم ثبت نام و ورود کاربر به پروفایلش می باشد.در این اسکریپت شما با دیتابیس و نحوه ی ساختن جدول، افزودن یک رکورد به جدول، پرس و جوها ، ویرایش و حذف رکوردهای جدول دیتابیس آشنا خواهید شد. در کنار انجام این پروژه می توانید نکاتی در مورد امنیت و اعتبارسنجی و کار با انواع المان های یک فرم HTML نیز فرا بگیرید.

php-3

نکته : برای نوشتن پروژه ی پیشنهادی بالا من توصیه می کنم ابتدا همه ی کدها را خودتان با دانشی که کسب کرده اید بنویسید به گونه ای که الگوریتم کار هم توسط خودتان طرح ریزی شود،بعد از آن به سراغ یک آموزش معتبر (که در اینترنت به وفور می توانید بیابید )بروید و یکبار دیگر طبق اصول آموزش این کار را انجام دهید و در این بین مقایسه ای بین دو اسکریپت داشته باشید.مطمئناً مهارت شما در این مرحله مهم بهتر تقویت خواهد شد.

  • انتخاب یک فریم ورک و شروع به کار با آن

هم اکنون شما اصول php را فراگرفته اید و اسکریپت هایی برای خود نوشته اید. در این مرحله توصیه می شود برای ادامه کار یک فریم ورک مناسب برگزینید و شروع به کار با آن کنید تا در آن حرفه ای شوید.

php_framework

فریم ورک ها حجم کدهای شما را پایین خواهند آورد و باطبع در عین بالا رفتن کیفیت کار از لحاظ امنیت و بهینه بودن کدها در وقت شما نیز صرفه جویی خواهد شد. با توجه به متن باز بودن php پلاگین های متنوعی برای آنها نوشته شده که هم می تواند نیاز برنامه نویسی شما را تامین کند و هم منبعی برای یادگیری شما باشد.

  • تمرین ، تمرین ،تمرین

هیچ دانشی بدون تمرین و تلاش حاصل نمی شود. حال وقت آن رسیده تمرین های متنوعی انجام دهید. در تالارهای گفتگو مربوط به php زیاد پرسه بزنید. این تالارها علاوه بر رفع اشکالات شما می توانند منبع خوبی برای تمرین و ایده گرفتن باشند. سعی کنید به تمامی امکاناتی که در وبسایتها و یا سیستم های مدیریت محتوای مختلف وجود دارد توجه کنید و کنجکاو شوید که چگونه می توانید این اسکریپتها را خودتان بنویسید. کنجکاو باشید و برای یافتن جواب سوالهایتان زیاد جستجو کنید،هیچ سوالی بدون جواب نخواهد ماند. سعی کنید با چند برنامه نویس حرفه ای ارتباط برقرار کنید تا در صورت نیاز از آنها کمک بگیریدو.مطمئن باشید هر برنامه نویسی از اینکه اطلاعاتش را در اختیار دیگران قرار دهید خوشحال می شود.

trying-to-learn-php

یک توصیه : با توجه به اینکه شما وارد دنیای متن باز شده اید بیشتر باید سعی کنید توسعه دهنده باشید تا اینکه بخواهید یک اسکریپت را از پایه بنویسید. به این ترتیب می توانید وقتتان را صرف افزودن امکانات بیشتر به اسکریپتهای موجود کنید.

زمانی که یک برنامه نویس حرفه ای شدید به یاد دورانی که شروع کرده بودید باشید و بدانید که نسبت به علمی که فرا گرفته اید مسئولید و باید زکات آنرا بپردازید.

14 دیدگاه برای ”نحوه یادگیری PHP

  1. محسن

    سلام.

    انصافاً سایت مفید و به درد بخوری دارید.

    کمتر سایتی هست که تقریباً همه مطالبش مفید و کاربردی باشه.

    امیدوارم روز به روز قوی تر و پربارتر بشید…

    1. زاره آوانسیان

      سلام
      مرسی از لطفتون انجام وظیفه است.

  2. rojyar

    لذت بردم
    دستت دردنکه داداش…
    پاینده باشی

  3. arman

    سلام خداقوت
    سایت خیلی خوبی دارید
    ممنون
    1سوال داشتم چطور میتوان
    phpmyadmin وmysqlworkbench
    رو به فارسی تبدیل کنم؟
    اطلاعاتم باحروف نامشخص یا علامت سوال نشون
    میده
    چیکار کنم درست شه؟

    1. زاره آوانسیان

      سلام
      مرسی
      سوال کمی مبهمه اما باید بگم برای اینکه دیتا بیس فارسی رو درست نمایش بده باید کدینگ Database رو UTF8 انتخاب کنید اگر هم از PHP استفاده می کنید اول از همه کد زیر رو قرار بدین تا حروف فارسی به درستی ذخیره سازی بشن

  4. arman

    سلام ممنون
    منظورم این بود که
    برای ذخیره کردن اطلاعات به فارسی
    نوشتن نام محصولات نام ونام خانوادگی کاربر و…
    تو MySqlWorkbench
    و phpmyadmin چی باید انتخاب کنم؟
    زبان رو UTF8 انتخاب میکنم
    ولی UTF8 persion باشه یا UTF8 general؟
    نمیدونم مشکل کارم کجاست که اطلاعات فارسی که میدم
    یا اینطوری نشون میده بازار طلا برگشت/ص
    یا??????????
    برای طراحی هم ازDreamweaver hاستفاده میکنم
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. زاره آوانسیان

      قبل از insert کردن همین کد php رو که دادم بزارید درست میشه
      نوع UTF8 هم فرقی نداره در نتیجه

  5. arman

    خیلی ممنون
    فهمیدم منظورتونو
    درست شد
    یه دنیا سپاس

  6. arman

    سلام
    خداقوت
    مرسی این مشکلم حل شد
    1سوال برای گذاشتن اسلاید آماده jquery
    جای متن وعکس آماده
    باید با php
    recordset قرار بدیم؟
    اسلاید آماده رو تو یه صفحه جدیدhtml میندازم جواب میده
    ولی تو خود سایت میذارم کار نمیکنه
    میتونه واسه خاطر پایگاه داده باشه؟

    1. زاره آوانسیان

      سلام
      من دقیقا نمی دونم از چه سیستمی استفاده می کنید اما قاعده کلی اینه که شما باید برای اجرای پلاگین jQuery تمامی فایل ها و کدهای js که لازم هست رو در صفحه لود کنید اگه css هم داره لود کنید بعد هم با php دقیقا اون خروجی مورد نیاز پلاگین رو ایجاد کنید ( دقیقا تگ های موجود در دموی پلاگین ) در این حالت خیلی راحت کار می کنه

  7. baran

    سلام روز بخیر
    مطالب سایتتون خیلی کاربردیه
    براتون آرزوی موفقیت میکنم
    من تو آپلود کردن عکس تو php مشکل دارم
    میتونین راهنمای کنین که چطور میتونم
    تو دریم ویور عکس آپلود کنم؟
    برای پایگاه داده هم از ورک بنچ استفاده میکنم
    تو دریم ویور این خطارو میده
    “while executing analyzeserverbehavior in insertrecord.htm,a javascript error occurred.

    1. زاره آوانسیان

      سلام
      مرسی از توجهتون
      سوالتون ابهام داره منظورتون رو از تو دریم ویور عکس آپلود کردن نمی فهمم
      دریم ویور یک ادیتور هستش و برای کدنویسی استفاده میشه

  8. baran

    سلام وقت بخیر
    بله دریم ویور برای کدنویسی هست
    منظور من این بود که برای آپلود کردن عکس در دریم ویور چه کدی باید بنویسم وچه مراحلی باید تو دریم ویور انجام بدم
    تا بتونم عکس آپلود کنم؟
    من هاست ندارم وهنوز تو مرحله تست کردن سایت هستم
    توآپلود کردن عکس وقتی کدهای آپلود عکس رو قبل از insert قرار میدم واز FILES برای آپلود عکس استفاده میکنم
    همیچین خطایی بهم میده
    while executing analyzeserverbehavior in insertrecord.htm,a javascript error occurred.

    1. زاره آوانسیان

      برای توسعه بر روی PC باید از نرم افزار Wamp یا Xampp استفاده کنید
      این نرم افزار ها محیط سرور رو روی سیستم پیاده سازی می کنند PHP و MySQL و phpmyadmin رو روی سیستم نصب می کنند و بعد می تونید نتیجه رو در مرورگر مشاهده کنید
      برای آموزش و دانلود این نرم افزارها سرچ کنید
      در مورد کد آپلود هم سرچ کنید آموزش های زیادی در نت موجوده
      موفق باشید

دیدگاه خود را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *